Pablo

Zdravím, mé jméno je Jirka, ale na LC mě pravděpodobně znáte pod přezdívkou Pablo Fuentes. Anebo v dnešní době už jen Pablo. Pocházím z překrásného historického městečka na jižní Moravě, které je známé především jako centrum Slovácka a tím je Uherské Hradiště. Tam jsem i nějakou dobu pracoval a to jako průvodce. V současnosti však žiji v Kanadě v Calgary. A co tam dělám? Hmm. Jelikož to píši těsně před odjezdem, tak těžko říct.

Ve volném čase se věnuji cestování a věřte, že za ten rok toho najezdím opravdu hodně. I když teda hlavně po republice. Dále mě baví psaní povídek, vymýšlení příběhů, seriály a fandomy okolo nich, hudba a posezení s přáteli. Z literatury mě pak baví hlavně fantasy a horory. Nicméně když je to dobře napsané a já už se dokopu do toho to číst, tak zvládnu kteréhokoliv styl. Naposledy třeba knihu Hotel, která byla zcela nečekaně o hotelu. :D Dalším a neméně důležitým koníčkem je pro mě španělština, ke které jsem se dostal velmi pasivně zhruba před 11ti lety, ale aktivně jsem se jí začal věnovat až před roky čtyřmi, přičemž jsem dokonce měsíc pobýval ve Španělsku v Salamance.

A jak jsem se dostal k LC? To bylo prosté. Když jsem v roce 2005 získal přístup k internetu od nás z domu, podlehl jsem kouzlu amatérských levelů. Neustále jsem navštěvoval stránku Sakulraider, na které jsem se seznámil s mnohými dalšími fanoušky, až jsem se jednoho večera rozhodl založit vlastní stránku, která by se věnovala jak mé TR levelové tvorbě, tak i novému dílu TR. V té době Legend. A tak vzniklo LC. Ještě teď si pamatuji ten rozhovor na chatu, při kterém se vymýšlel název stránky. A 25.6.2005, tehdy ještě na webu zdarma, vznikla stránka, která už však dnes vypadá úplně ale úplně jinak. Už to holt není to mimčo, ale vyspělá, mladá dáma :D

V současnosti pro web píši články na jakékoliv téma z jakéhokoliv oboru, který má ale vždy něco společného s Tomb Raiderem. No a to je asi tak vše.

 

Tomb Raider: Tajemství Václava IV.

Pablo
Pablo - 28.06.2024 15:02
Tomb Raider: Tajemství Václava IV.

Jak probíhal vznik jedné hry, co na to hráči, kteří hru již odehráli a hlavně jak náročný byl celkový proces tvorby ti poví tento článek. A co ty? Blíží se léto, prázdniny a možná nemáš co na práci. Už jsi hrál naše Whereigo? Že ještě ne? Tak to ber jako pozvánku a prožij jedno akční odpoledne s Larou.

PC hráči hrají první díl Tomb Raidera na Playstation (Reakce)

Asi každý chápe, že pokud jste zvyklí na PC ovládání, je velmi těžké přivyknout si na to Playstationové a naopak. Na druhou stranu, proč si to nezkusit. Ari a Pablo prý rádi trpí (alespoň podle Ari) a jako své dnešní utrpení si pro vás připravili právě tohle. Co myslíte? Trpěli dostatečně u prvních dvou levelů původního Tomb Raidera?

Novoroční přípitek 2021

Pablo
Pablo - 01.01.2021 13:39
Novoroční přípitek 2021

Jsme zdraví, žijeme, snažíme se a to i přes veškeré nepřízně, které nám rok 2020 přichystal. A že jich bylo! I přes covidové vlny a přes to, že se ve světě Tomb Raidera nic zásadního nedělo, jsme se vás stále snažili zásobovat novinkami a zprávami ze světa Tomb Raider a Lary Croft. Ale všechno hezky popořadě.

Novoroční přípitek 2020

Pablo
Pablo - 01.01.2020 15:45
Novoroční přípitek 2020

Pojďme si spolu zrekapitulovat, co všechno se událo na LC v roce 2019. Postřehli jste všechno, nebo vám některé věci unikly?

Pablův pád do hlubin ve stylu Lary Croft

Pablo
Pablo - 30.08.2018 10:04
Pablův pád do hlubin ve stylu Lary Croft

Všichni víme, jaké to je skákat s Larou z velkých výšek. Zábavné, akční, sem tam jí zlomíme vaz skokem v šipce o tvrdou zem. Jeden z památných okamžiků Tomb Raider Legend byl skok v Ghaně do jezera mezi vodopády. Přemýšleli jste ale někdy, jaký by to byl pocit skočit si z takové výšky taky? Jestli byste to sami zvládli? Jaké to je cítit proud vzduchu v těle a v obličeji? Já tu možnost měl a rád vám o ní povím.

Rok po Manchesteru: Odhalení

Pablo
Pablo - 09.10.2017 15:52
Rok po Manchesteru: Odhalení

Asi byste to neřekli, ale je to přesně rok, co jsme všichni společně z LC týmu odjeli do Manchesteru, abychom vás informovali o tom, co se dělo na panelu oslav k dvacetiletému výročí Tomb Raidera a Lary Croft. Možná vám přišlo, že bylo všechno perfektní a v pořádku, ale opak byl pravdou. Nenávist, naschvály, čakry! Pokud chcete vědět, jaká byla skutečná tvář Manchesteru, klikněte na článek!

Jump Arena

Pablo
Pablo - 29.05.2017 18:02
Jump Arena

Skákali jsme na trampolíně. Poté jsme skákali na trampolíně. V další místnosti jsme skákali na trampolíně. Willy udělal salto. Wow... A teď jak to bylo doopravdy?

Podoba?

Pablo
Pablo - 06.12.2016 20:29
Podoba?

Lara Croft a Chloe Frazer! Podobu nezapřou! S kým vším se zapletl Richard Croft?

Muzeum filmových Legend

Pablo
Pablo - 13.01.2016 22:39
Muzeum filmových Legend

Tak nám začal nový rok a s ním i nová předsevzetí. A já si říkal, že by bylo fajn, upozorňovat Vás na Laru Croft, na kterou můžete narazit v reálném životě. To je takové jedno z mých vlastních TR předsevzetí. A abych ho hezky naplnil, tak Vám povím o jedné výstavě zvané Film Legends Muzeum.

Sázka

Pablo
Pablo - 28.07.2015 19:55
Sázka

Co se mnou bude? Co s nimi bude? Co s námi bude?

Lara v Praze!

Pablo
Pablo - 05.04.2015 12:14
Lara v Praze!

Trochu bulvární nadpis, ale ono to vlastně tak nějak sedí

Sranda s Larou

Pablo
LadyCroft tým - 08.12.2013 11:45
Sranda s Larou

Jelikož se nám blíží konec roku a ještě jako bonus jsme přežili ten příšerný konec světa, je potřeba se trochu trochu uvolnit a věnovat nějaký čas i smíchu.