Rok po Manchesteru: Odhalení

Asi byste to neřekli, ale je to přesně rok, co jsme všichni společně z LC týmu odjeli do Manchesteru, abychom vás informovali o tom, co se dělo na panelu oslav k dvacetiletému výročí  Tomb Raidera a Lary Croft. Možná vám přišlo, že bylo všechno perfektní a v pořádku, ale opak byl pravdou. Nenávist, naschvály, čakry!

Všechno to začalo hned první nocí, kdy jsme přijeli z letiště vlakem na požadovanou zastávku. Vykročili jsme do temných nočních ulic domkovského sídliště a hledali náš úkryt. Poprchalo. Bloudili jsme, přemýšleli, že se ubytujeme někde pod stromem v keři. Byla nám zima, nemohli jsme najít cestu k naší finální destinaci. Řvali jsme na sebe, hádali se, když v tom jsme zahlédli domek, v němž se nacházel náš “dívčí“ pokojíček s růžovým záchodem. Růžovým, třpytkovým záchodem, nutno podotknout! 

růžový záchod

Jak se tohle mohlo stát? Věděli jsme, že to byla constantinova vina. To on nám zařizoval bydlení. Nemluvě o tom, že jsme spali pod střechou, nad kterou neustále celou dobu hučela přistávající a vzlétávající letadla. Bydleli jsme kousek od letiště. Constantine musel být potrestán! Proto spal za trest na gauči pod děravým ubrusem. A takhle bych mohl pokračovat dál, ale myslím si, že fotografie jsou za tisíce slov.

Existuje několik dalších důkazů, které svědčí o naschválech a zlu, které si navzájem mezi sebou LC tým prováděl. Jejich výčet je sáhodlouhý. Začneme prvním z nich. Každý správný fanoušek Tomb Raidera ví, že když odtáhnete nějakou těžkou vázu zabírající jeden sektor, je jasné, že se pod ní nachází klíč anebo secret. To věděli i Arakanga s constantinem, jenže oba chtěli mít zásluhu za jeho objevení. Jak vidíte, začali se ihned hádat, na kterou stranu vázu odtáhnou. Spor tehdy vyhrála Arakanga. Vyhrála však oprávněně?

boj o slávu

Constantine v té době nedokázal rozdýchat, že ač se pod vázou nenacházela dokonce ani lékárnička, nešla váza jeho směrem. Napadl ho tehdy podlý plán, jak se Arakanze pomstít. Věděl, že má namířeno na známé antické nádvoří a tak na ni vymyslel děsivou past. Načůral na podlahu a čekal, až po ní dívka přejde a spadne. Fotografie tyto strašné události zachytily.  

constantinova past

V té době ještě Pablo nebyl zatažený do jejich sporů a vznikajícího nepřátelství. To se však mělo velice brzy změnit. Chtěl pomoci Arakanze, aby nespadla, jenže se sám chytil do constantinovy hrůzné pasti.

pablo chycen do pasti

V té době už se rozšířila LC válka i mezi Pabla a constantina. Pablo přestal mít constantina v lásce a za každý jeho neúspěch se mu náležitě vysmál. Například když se constantine vsadil s antickou sochou, že ji porazí v páce. Bohužel pan c. neměl žádnou šanci. Oslaben z tahání vázy a dehydratován po nastražení pasti, ho antická socha porazila dřív, než byste řekli švec. Pablo se jen smál.

constantine vs antická socha

V tu chvíli už to znamenalo absolutní konec přátelství. Ti dva se mezi sebou absolutně nesnášeli. Nedokázali spolu vydržet v jedné místnosti. Celý panel 20. výročí Tomb Raidera a Lary Croft byl v ohrožení. LC tým byl totiž pozván samotným organizátorem, Ashkou. Otázkou zůstává, pozval by je, i kdyby věděl, jaké věci se budou dít na jeho akci? A co by na to řekla Nathalie Cook, první modelka Lary, která byla také přítomna?

constantine vs Pablo

Možná si pamatujete, když jsem poznamenal, zda vyhrála Arakanga boj o vázu oprávněně. Nakonec se totiž ukázalo, že ve všem měla celou tu dobu prsty ona. Arakanga si totiž ráda pohrávala s čakrami a aby se mohla stát jedna dobrá věc, muselo se udát spousty zlého. Tak prostě čakry fungují a ona, jakožto odbornice na čakry a černoška z New Orleans, jejíž pravé jméno je ve skutečnosti Čakrakanga, tohle všechno dávno věděla. Cítila výčitky svědomí. svědomí čakrakangy

Pokusila se vše napravit. Napravit škody, které znepřátelené LC napáchalo. I za cenu svojí a constantinovy sebeoběti. LC musí žít dál! Musí překonat veškeré nástrahy, veškerá nepřátelství. Musí přece reprezentovat Českou republiku na dvacetiletém výročí jedné skvělé série. Čakrakanga musela vyvolat čakru tak silnou, tak spalující, že to ani jeden z nich nemusel přežít. Podaří se jí zachránit LC tým?

mocná čakra

Dobrá věc se podařila! Čakra byla dostatečně silná, aby vše urovnala. Pablo, constantine i Arakanga se stali opět přáteli. Opět byli jedním týmem, jednou hybnou silou, která dokázala reprezentovat českou fanouškovskou komunitu Tomb Raidera v Manchesteru. O tom, jak probíhal panel k dvacetiletému výročí této hry a jeho hlavní hrdinky Lary Croft si můžete připomenout zde. My jsme moc rádi, že jsme tehdy veškeré spory přežili a mohli se s vámi rozloučit s úsměvem. 

sbohem

Váš Yercan, Yerkan a Anata :)

kelímky

Sdílet: