Novoroční přípitek 2020

Milí návštěvníci!

Rok se s rokem sešel a my jsme se tak společně překlenuli do nového období s krásnou číslovkou 2020. Je neuvěřitelné, jak ten čas letí a že už tady s vámi budeme v rámci LC téměř 15 let.

A co se na našich stránkách událo během posledních 12 měsíců? Musíme říct, že to bylo opět velmi plodné období na projekty, různá setkání i na články a to i přes to, že jsme všichni tři admini prošli v rámci roku procesem stěhování. Pojďme si tedy společně všechny ty události na LC zrekapitulovat.

Hned zpočátku loňského roku  jsme rozjeli recenzování jednotlivých Tomb Raider komiksů. Hodně tomu dopomohlo i vydání všech Tomb Raider Archivů. Bylo to pro nás jako proniknout do úplně nové sféry Lary Croft a jejích příběhů ve zcela jiné realitě.  Vydáváme tak pro vás recenze každý týden a jedná se o nejpravidelnější sekci za celou historii LC. Momentálně se nacházíme u dílu s číslem 48, jsme tedy téměř u konce archivů č. 3. S články počítáme i do budoucnosti ve stejné pravidelnosti.

Neopomněli jsme však ani společná setkání a organizování srazů. Na konci února jsme absolvovali akci alá Laser game. Souboj, kdy jsme se v Praze v Braníku utkali v různých sestavách týmů či všichni proti všem. V červnu pak proběhl tradiční poklidný LC sraz v čajovně. V září jsme se setkali do třetice tentokráte opět už trochu akčněji. To když jsme ve větrných kopcích pátrali po tajuplném pokladu (kešce) střeženém třemi draky. Hned na to jsme uspořádali další Laser game soutěž, kde se objevily i týmy jako Tomb Raider hráči vs neTomb Raider hráči a hádejte jak to dopadlo? Výzkumy a američtí vědci dokázali, že Tomb Raider hráči vyhráli na plné čáře. Je to jen další z důkazů, že fanoušci se musí sjednocovat :)

Rok 2019 byl pro LC zásadní ale i v jiných věcech. Jako každý kladný hrdina (nebo je to hrdinka?) i naše stránka získala svého mocného záporáka. Na počátku dubna se jedna z figurek constantinovy sbírky rozhodla převzít kontrolu nad webem a v rámci své pomsty nás všechny – mě (Pabla), constantina a Ari jednoho za druhým povraždila. Naštěstí jsme na velikonoce zmrtvýchvstali  a vybojovali si svou stránku nazpět. Nicméně někde tam ta figurka na nás i nadále číhá a čeká na svou příležitost, aby se nám pomstila.

Nelenili jsme však ani v soutěžích. Během června probíhala soutěž, že kdo najde tu zákeřnou zlou figurku Laru na našem webu, vyhraje knihu Tomb Raider Archivy S3. I díky vám se nám tedy tuhle malou podlou pacholku podařilo alespoň na chvíli zadržet.

14. výročí webu jsme pak jako admini oslavili společným hraním amatérských levelů. Hraní tak komplikovaných děl, to se nedá zapomenout :)

Společně já (Pablo), Ari, Potkanka a Fil jsme během léta nazpívali a nahráli přetextovanou hitovku ze Lvího krále Can you feel the love tonight, kterou už nikdo z vás nebude znát pod původním názvem, ale pouze jen jako Can you feel the pain tonight aneb óda na utrpení Pierra a Larsona při setkání s Larou Croft. I tuhle nahrávku pro vás chystáme zveřejnit již brzy.

Dobré zprávy přišly i v poslední třetině roku, kdy se constantinovi podařilo dokončit level do Create a Classic 2019 a se svým projektem The Harp of Dagda, který se týká legendy o zlaté harfě, skončil na krásném 12 místě.  Je to opravdu nádherné umístění, obzvláště když uvážíme, že se přihlásilo celkem 44 soutěžících. Momentálně se on i Ari chystají na další soutěž Back to Basics. Jestli uspějí ukáže až čas.

A co nás čeká do budoucnosti? Opět pro vás chystáme spousty překvapení a setkání na různá témata. Hned v lednu nás například čeká 20. sraz našich stránek. O tom, který víkend proběhne, můžete hlasovat zde.

A ty další věci?  Nechte se překvapit :) Přejeme krásný a úspěšný rok 2020. A samozřejmě plný Lary Croft a Tomb Raidera :)

 

Sdílet: