Novoroční přípitek 2024

Pojďme si připít k novému roku a zrekapitulovat, co se ve světě Tomb Raideru událo za rok minulý a na jaké novinky se můžeme těšit letos. 

S příchodem nového roku vždy rádi rekapitulujeme, co se za minulý rok podařilo. Ve světě Tomb Raideru byl minulý rok celkem chudý, co se oficiálních projektů týče (a je divné říkat minulý rok, když to bylo včera :D ). Pojďme to ale vzít pěkně popořadě :) 

 

Oficiální Tomb Raider

Hned v únoru vyšla hra Tomb Raider: Reloaded pro mobilní telefony. Od té doby do ní pravidelně vycházejí updaty, nové levely / lokace a časově omezené eventy. Pokud se nepletu, tak jsou nyní dostupné i lokace z TR1 z Egypta. Hra je zcela zdarma, takže pokud jste ji ještě nezkusili, tak na ni mrkněte. 

Na konci června vyšly hry Lara Croft and the Guardian of Light a Lara Croft and the Temple of Osiris na konzoli Nintendo Switch. Je to vůbec první Tomb Raider hra, která je na Switchi dostupná (dále budou na Switchi Tomb Raider Remastery, ale o tom později).

Nového Tomb Raideru jsme se sice nedočkali, ale Lara si ve chvílích volna odskočila do jiných her. Hned v lednu jsme mohli vyčistit Lařino panství ve hře Powerwash Simulator. Toto DLC bylo zcela zdarma. V červnu se objevila ve hře Fall Guys, v září pak zamířila do střílečky Call of Duty: Modern Warfare II/Warzone 2.0. O rok dříve se objevila ve hrách Fortnite či Final Fantasy.

V říjnu jsme se dozvěděli o spolpráci s firmou Tubbz, a tak si můžete pořídit vlastní Laru - kachničku. A o měsíc později byla oznámena spolupráce s Magic: The Gathering, kdy v sérii Secret Lair vychází 7 karet s Tomb Raider tematikou. Karty jsou zatím v předprodeji a jejich vydání je naplánováno na leden. 

Tomb Raider anime, které chystá společnost Netflix, se dočkalo prvního teaseru a behind the scenes videa. O nově chystaném herním dobrodružství Lary jsme se bohužel nedozvěděli skoro nic nového. Vyvíjí se v Unreal enginu 5 a vydavatelem bude společnost Amazon Games. 

 

Naše týmové aktivity

Ani my jsme v minulém roce nelenili. V dubnu jsme se ocitli v obklíčení zlých figurek Lary, které vyústilo v boj na život a na smrt! Kvůli nemoci (nebo úrazech po souboji?!) jsme museli posunout letní sraz až na podzim. Během srazu jsme však otestovali naši geocachingovou hru, kterou jsme já (constantine), Pablo a Potkanka vyvíjeli poslední dva roky. Více se o ní dočtete ve zprávě ze srazu, stejně tak jako o zbytku programu. Třeba vás to naláká na nějaké naše další setkání. Už teď pilně pracujeme na nových srazových hrách. Ale nebojte, do lesa vás už tahat nebudeme (: 

Pokud sledujete naše sociální sítě, tak jste si jistě všimli zvýšené aktivity. Doufáme, že se vám líbí, plánujeme ji držet i nadále. Případné připomínky a návrhy na vylepšení uvítáme. 

 

Co nás čeká v roce 2024

A na co se tedy můžeme těšit v letošním roce? 

Hned v únoru (přesněji na Lařiny narozeniny, 14.2.) vyjdou remastery her Tomb Raider 1-3, a to na PC, PS, xBox i Nintendo Switch. Pokud jste tak ještě neučinili, doporučujeme předobjednat, dostanete 20% slevu. 

Předpokládáme, že vyjde i Tomb Raider anime. Přinejmenším uvidíme plnohodnotný trailer a dozvíme se více o příběhu.

Také předpokládáme představení následující hry Tomb Raider. Alespoň název a teaser by mohl být odhalen. Ale jsou to jen naše domněnky a přání. 

No a my slibujeme, že pro vás dál budeme sepisovat novinky, budeme se věnovat sociálním sítím, a že uspořádáme alespoň jeden sraz s fanoušky (i když bych byl rád, kdyby ty srazy byly dva :) ). 

Vám, našim věrným návštěvníkům, přejeme v novém roce jen to nejlepší, ať se vám vše daří a ať je rok 2024 přesně takový, jaký chcete! 

 

 

Sdílet: