2016 Official Tomb Raider Fansite Program Awards

V Crystal Dynamics se rozhodli každoročně ocenit fanouškovské weby, které dělají nejvíc pro Tomb Raider komunitu. Nominované weby mají v každé kategorii dva vítěze - jeden je vybrán hlasováním dalších webmasterů, druhého vybírají přímo zástupci Crystal Dynamics. A jak první ročník hlasování dopadl? S vítězi a jejich projekty se můžete seznámit v našem článku.

Vybíráno bylo ze všech oficiálních fanouškovských webů a nominovat mohli webmasteři každé stránky - jak své, tak ostatní weby a projekty. Teď už si ale pojďme ukázat seznam kategorií a jejich vítězů.

Tomb Raider Fansite Awards 2016

 

Ambasádor komunity

Cena pro výjimečného webmastera, který ztělesňuje ducha komunity  v rámci svých projektů, charitativních akcí, zodpovídá online dotazy, poskytuje fanouškům užitečné materiály a celkově podporuje součinnost komunity. Tito webmasteři podporují komunitu jako celek a pomáhají ostatním webmasterům a fanouškům z celého světa.

Vítěz komunity

Stellalune | Stella’s Tomb Raider Fansite

Stella se popisuje jako "matka Tomb Raider komunity", a přesně tak o ní smýšlí i velké množstí Tomb Raider fanoušků. Téměř každý zná její návody na Tomb Raider díly (walkthroughs). Stella zároveň věnuje spoustu času odpovídáním na dotaz fanoušků, sdílí užitečné tipy a triky. Každoročně pořádá Extra Life charitativní akci, kdy streamuje 24h v kuse jeden z dílů Tomb Raideru a výtěžek pak věnuje na charitu. I během roku se věnuje menším charitativním projektům. Jedním z posledních je pomoc při financování vstupenek na Tomb Raider: Live in Concert pro ty, kteří si plnou cenu vstupenek nemohli dovolit.

Vítěz Crystal Dynamics

Sara Croft | Lara Croft Cosplay

Sara se díky své skromnosti drží spíše v pozadí, ale ti, co ji znají, ví, že je velmi štědrá se svým časem a zdroji. Často vytváří návody na tvorbu levných cosplay pomůcek a obleků, aby přivedla více fanoušků ke cosplayování. Často poukazuje na různorodost komunity a podporuje cosplayery všech úrovní a schopností, aby na svou práci byli hrdí. Zároveň vytvořila "Cosplay Care" balíček pro ty, kteří nemají finance na tvorbu cosplayů. Její pozitivní přístup a štědrá osobnost si právem zaslouží toto ocenění.

 


 

Nejlepší charitativní akce

Výjimečná charitativně zaměřená akce, která kreativně a efektivně získala finance pro užitečnou věc. Vítěz není hodnocen dle celkové získané částky, ale dle projektu, díky kterému částku získal.

Vítěz komunity

Stella’s Tomb Raider Fansite | Extra Life 2016 Charity Marathon and Prize Raffle for Children’s Miracle Network Hospitals

Stella zastřešuje akci "Team Tomb Raider Extra Life Charity maraton", která se koná každoročně a na kterou se mnoho fanoušků vždy těší. Přes 25 členů pracuje na tom, aby získali příspěvky na charitu hraním a streamováním Tomb Raider her. První ročník proběhl před 5 lety a od té doby pomohl Team Tomb Raider získat přes 15 000 $ pro dětské nemocnice, během čehož nahráli dohromady přes 1 000 hodin Tomb Raideru.

Vítěz Crystal Dynamics

Tomb Raider Online | Tomb Raider Twitch Marathon to Support SPA Refuge & Animal Welfare

Tomb Raider Online vzal francouzské fanoušky Tomb Raideru na nostalgickou jízdu skrz uplynulých 20 let Tomb Raideru, kdy streamovali všechna dobrodružství Lary Croft přes svůj Twitch. Stream obsahoval celkem přes 150 hodin hraní. Veškerý zisk (přes 2 000$) byl věnován Společnsoti na ochranu zvířat.

 


 

Nejlepší kolaborativní fanouškovský projekt

Výjimečný kolaborativní projekt, který spojil více než 1 fanouškovský web za účelem oslav lary Croft, Tomb Raideru a jejich komunity.

Vítěz komunity

Alex’s Tomb Raider Blog / Tomb Raider World / Croft Generation / RaidersZone / Tomb Raider Saga / Tomb Raider Collection / Living Tomb Raider / Tomb Raider Spain | Spanish Tomb Raider Community Project

Španělská komunita spolupracovala na velkém live eventu v Madridu, aby oslavila 20 let Tomb Raideru. Součástí byl i scavenger hunt (hledání) vlastních 3D vytištěných artefaktů, soutěž v cosplayi a společnou večeři. I přes déšť tato akce spojila fanoušky z celého Španělska a utvrdila tak online přátelství.

Vítěz Crystal Dynamics

Lara’s Look a Like / Tombeau Croft | 2016 Lara Croft Cosplay Calendar

"Lara’s Look a Like" již několik let vytváří kalendáře z Lařiných cosplayů, a každý rok oslňují stále lepší kvalitou. V roce 2016 se k projektu připojila francouzská stránka Tombeau Croft, která se zaměřuje na zobrazení Lary s jejími zbraněmi. Tento zajímavý projekt vedle sebe zobrazuje screenshoty ze hry a cosplay fotografie.

 


 

Nejlepší nový fanouškovský web

Výjimečná nová fanouškovská stránka, která se připojila k oficiálnímu programu v roce 2016 a poskytla zajímavý a unikátní obsah.

Vítěz komunity

Living Tomb Raider

Španělská stránka má obrovský potenciál. Prozkoumává mýty v jednotlivých dílech, píše recenze a představuje sběratelské předměty s Tomb Raider tématikou. Jejich cílem je pomoct zvětšit španělskou Tomb Raider komunitu pomocí live eventů.

Vítěz Crystal Dynamics

Okh Eshivar

Síla tohoto webmastera je v rozmanitosti obsahu, s novinkami, recenzemi, výzkumnými články, stažitelným obsahem a dalšími. Jeden z oblíbených článků popisuje, jak Lara inspirovala webmastera k jeho výšlapu na 4 000m vysokou horu Mount Rainier.

 


 

Nejlepší badatelský článek

Výjimečný článek sepsaný členem oficiálního Tomb Raider programu, který odhaluje nové objevy nebo informace ohledně Tomb Raider série. 

Vítěz komunity

Archaeology of Tomb Raider | Tomb Raider Tidbit: The Time Lara Croft Almost Visited Mali

Tento zajímavý článek se věnuje nepoužitému concept artu z Tomb Raider Legend, který poukazuje na fakt, že se možná Lara vydala do Mali v západní Africe. Článek popisuje jedinečnou architekturu této země a obsahuje odkazy na další informace pro zájemce o danou tematiku.

Vítěz Crystal Dynamics

World of Tomb Raider | The article about etymology of words “Lara” and “Croft”

Tento fascinující a originální článek se věnuje etymologii jména lara Croft. Prozkoumává význam Lařina jména a zobrazuje další slavné osobnosti se stejným jménem.

 


 

Nejlepší Live event

Výjimečná událost organizovaná členem oficiální Tomb Raider komunity, která spojila fanoušky k oslavám Tomb Raideru.

Vítěz komunity

Tomb of Ash | Tomb Raider 20th Anniversary Panel at PLAY Expo Manchester

Úžasná událost, která zabrala téměř rok ke zorganizování. PLAY Expo provázely nostalgické oslavy klasického Tomb Raideru. Největším úspechem je panel s vývojáři z Core Design a focení s první modelkou Lary - Natalií Cook. Záznam z panelu je rovněž možné shlédnout online, spolu s rozhovory s Core vývojáři.

Vítěz Crystal Dynamics

Tomb Raider Italia | Gamerome Event with Tomb Raider Italia

Událost konaná na Gamerome, která mimo jiné oslavovala 10leté výročí pořadatelského webu Tomb Raider Italia. Webmasterovi se mimo jiné podařilo přesvědčit italskou dabérku Lary a dabéra Rotha, aby se zúčastnili. Událost trvala dva dny a obsahovala i cosplay flash-mob, tombolu a kvíz. Vše zaznamenávali profesionální fotografové.

 


 

Nejlešpí video nebo streaming projekt

Výjimečný video nebo streaming projekt vytvořený členem oficiální Tomb Raider komunity, který oslavuje Laru Croft, Tomb Raider a komunitu.

Vítěz komunity

Turning Point | “20 Years of Tomb Raider” video tribute by Fear Effect Inferno

Fear Effect Inferno vytvořil minutové video oslavující 20 let Tomb Raideru. VIdeo představuje všechny důležité události Lařina života, se skvělým načasováním, přechody, a nádhernou hudbou z pera Nathana McCree.

Vítěz Crystal Dynamics

Tomb of Ash | Lara’s Diary: Baba Yaga

Ash vytvořil video, které přibližuje legendu použitou v Rise of the Tomb Raider DLC: Baba Yaga. Celým videem provází hlas Shelley Blond, která svůj hlas propůjčila i původní Laře. Video rovněž obsahuje krásné animace od Inny Vjuzhanina.

 


 

Nejlepší interview

Výjimečné interview uskutečněné členem oficiální Tomb Raider komunity, zaměřené na sérii Tomb Raider.

Vítěz komunity

Tomb Raider Source | NICOBASS : REMAKE DE TOMB RAIDER II

Tomb Raider Source nahlédli pod pokličku tvorby fanouškovského remaku Tomb Raider II. Vyzpovídali jeho tvůrce Nicobasse ohledně jeho vizí, softwaru, který používá, a s jakými překážkami se musel vypořádat. 

Vítěz Crystal Dynamics

Music of Tomb Raider | Ashley Revell Interview

Exkluzivní rozhovor s Ashley Revell, která se podílela na hudbě k prvnímu filmovému Tomb Raideru, a je bratrem skladatele Graeme Revella. 

 


 

Nejlepší foto nebo umělecký projekt

Výjimečný projekt vytvořený členem oficiální Tomb Raider komunity, který oslavuje Tomb Raider, Laru Croft nebo komunitu pomocí vizuálního média.

Vítěz komunity

Tomb Raider Univers | 20 Years of Tomb Raider Art Collection

Umělecká kolekce 20 years of Tomb Raider je nádherná sbírka originálních obrázků zobrazujících klasickou i novodobou Laru Croft. Online výstava byla ještě více zajímavá díky originálnímu webu.

Vítěz Crystal Dynamics

Tomb Raider China | Travel with Lara Croft Photo Contest

Kreativní soutěž pořádaná webem Tomb Raider China, kde se fanoušci měli vyfotit s figurkou Lary při svých výletech po celém světě. Fotografie pak byly označeny na mapě světa, zobrazujíc tak celosvětový dosah značky Tomb Raider.

 


 

Nejlepší iniciativa Tomb Raider 20

Výjimečný projekt jakéhokoliv druhu - událost, interview, video a další, který byl vytvořený členem oficiální Tomb Raider komunity a zobrazuje ducha #TombRaider20. V této kategorii si v Crystal Dynamics nemohli vybrat mezi 2 velmi nadějnými projekty, proto jsou vítězové 2.

Vítěz komunity

Stella’s Tomb Raider Fansite | Extra Life 2016 Charity Marathon and Prize Raffle for Children’s Miracle Network Hospitals

Jak již bylo zmíněno výše, Team Tomb Raider a jejich charitativní projekt je jedna z nejvíce pozoruhodných iniciativ uplynulého roku.

Vítěz Crystal Dynamics

Survivor Reborn | Tomb Raider: Retrospective Series

Velmi dobře napsaná retrospektivní série zkoumající každý díl Tomb Raideru společně s relevantními kulturními událostmi, jako např. E3. Obsah je opravdu obšírný - gameplay, vývoj postav, marketing, vnímáni fanoušky, výzvy a úspěchy každé hry.

Lara Croft PT | #TombRaider20 – LARA CROFT PT

Velmi zajímavé video obsahující přes 40 minut interview s dabéry, skladateli, modelkami, kreslíři komiksů, fanoušky a dalšími.

Sdílet: